čtvrtek 6. dubna 2017

KURZ, EVALUACE, Londýn !!

Ano, ano...dnes je už čtvrtek Trochu mi trvalo rozkoukat se ve škole, po Londýně. Jak bych tento kurz hodnotila? Jedním slovem - AMAZING !!

U mé rodiny bydlí i studentka Kate ze Švýcarska, která chodí do stejné školy na jazykový kurz. Nemusela jsem tedy složitě přemýšlet, jakou dopravu v Londýně použít, kde koupit Oyster card. Takový anděl pro začátek.
Škola probíhá každý den následovně: dopoledne máme intenzivní kurz angličtiny, který zahrnuje poslech, gramatiku, mluvení a čtení. Vede ho Sam. Skvělá učitelka, je jí perfektně rozumět. Je ochotná cokoliv vysvětlit, i když se ptáme stále dokola. Je hodně expresivní a při vysvětlování tančí po místnosti. Úžasná ! Do třídy chodí 4 Italky, 1 Francouzka, 1 Japonka, 1 Švýcarka, 1 Turkyně, 1 Kazach a já.
Odpolední vyučování je zaměřeno na konkrétní témata- evaluace, kritéria evaluace, rozvoj školy, evropské a strategické plány rozvoje školy. Tuto lekci navštěvují pouze 4 studenti, většinou to jsou pracovníci školy, někteří jsou učitelé. Kromě učení zde hodně diskutujeme o různých typech vzdělávání v jednotlivých zemích, jaké jsou zkušenosti se sebe-evaluací, kolik administrativy vyžadují  úřady. Jaké jsou cíle jednotlivých škol, kam směřují. Velmi obohacující.
Všichni si zasloužíme stejné příležitosti (a Británie ví,  o čem mluví, neboť je zde hodně lidí z různých zemí, míchají se kultury, barvy, názory. Bohužel je zde i velká skupina xenofobně zaměřených jedinců). Je fajn pracovat na sobě, na vedení školy a vytvářet efektivní nástroje pro řízení školy. Jedním takovým nástrojem je právě sebe-evaluace. Bavili jsme se o tom, která kritéria a jak použít, aby hodnocení bylo efektivní.
Londýn je fajn město - zde se rozhodně nikdo nenudí. Moře památek, parků, přátelských lidí. Jsem ráda, že mi zůstal čas i na tyto libůstky.

Žádné komentáře:

Okomentovat